Uppkommande event

 
GBH + Bombshell Rocks @ Debaser Strand 30 oktober 2014

GBH (UK) + Bombshell Rocks (SE)
Support: Beat up Betty (SE) & Fuck Frankie (SE)
@ Debaser Strand, Stockholm, 30 Okt, 2014

GBH bildades i slutet av 70-talet i industristaden Birmingham, England, och var pionjärer i UK82 scenen tillsammans med band som Discharge och The Exploited. Än idag är dom sanna sina rötter, det råa hardcore soundet samt den nihilistiska attityden. Dom drar sig inte för att ge kängor åt alla håll och kanter, och gör det med samma träffsäkerhet genom sin text och musik, lika högljutt och energiskt som dom alltid har gjort.

Bombshell Rocks grundades i mitten av 90-talet i Västerås. Deras Rancid influerade punk slog ned som en bomb och tog en hel generation unga punkare med storm. Nu flera år senare anses dom vara en av kungarna inom den Svenska melodiska streetpunken. Nyligen tillbaka och med en färsk skiva på gång är vi glada över att få ha dem på våran scen i Stockholm för första gången på nästan tio år.

Tidigare

 
23 November: Sham 69 (UK) + Stilett (Stockholm)
 

Sham 69 (UK) + Stilett (SE)
@ En Arena Globen, Stockholm, 23 Nov, 2013

Efter att ha anordnat en första av årligt återkommande punkfestivaler i juni 2013 skapar Gutterfest-crewet återigen historia genom att för första gången sedan 80-talet boka legenderna SHAM 69 (Jimmy Pursey) (UK) till Sverige!

SHAM 69 bildades 1975 i Hersham i utkanten av London. Deras låtskatt består utav en mängd stora hits som banade väg för vad punken är och står för idag. Bland de legendariska låtarna hittar vi bland annat Hurry Up Harry, Borstal Breakout, Angels With Dirty Faces, If The Kids Are United med många flera. De ses som grundarna av Oi! Och Street punk.

Förbandet är inga mindre än Stilett, med medlemmar från Bombshell Rocks, Twopointeight och (International) Noise Conspiracy. Trots endast två släppta videos är förväntningarna skyhöga på detta band, som förutspås komma långt! Deras efterlängtade debutplatta släpps någonstans runt denna konsert, och vi är många som väntar med spänning!